26. februar 2016

Detalje 7



Skjorte: Equipment
Nederdel: Sportmax
Halskæde og armbånd: Sobral hos Samarkand of Copenhagen
Tørklæde: Epice
Sko: WomenPower











<>



GOD
 WEEKEND





23. februar 2016

Tøj som fortælling


Vores tøj fortæller en hel masse om os. Det er igennem det tøj vi har på, vi kan fortælle historier om hvem vi er. Og vi kan aflæse og danne os et indtryk af den eller de personer vi ser. Men det kræver, at vi forstår hinandens kode. Har vi ikke de samme koder, må vi gøre os lidt ekstra umage for at forstå hinanden og hvorfor vi går klædt som vi gør. Lidt som i gamle gamle dage da tøjet fortalte hvilke egne i landet man kom fra. Sådan er det også i vores globaliserede verden. Vi kan gå på nettet og se tøj fra hele verden. Og prøver at forstå hvorfor man nettop klær sig som man gør, i det land eller i den del af verden vi ser. 

I dette blogindlæg er det anden del af "dyr" skjorte. Og denne gang er den sat sammen med en stribet cardigan set HER, som jeg synes spiller godt sammen med skjorten og nederdelen. De taler klassisk sammen. Støvlerne bryder koden lidt. Og taler om en anden historie, der hører hjemme på prærien, men er urbaniseret og omdesignet til bymennesket. Cowboystøvlernes sporer er blevet til sofistikerede guldnitter og skaftet er blevet kortet af. Jeg bryder koden, så mit udtryk bliver forvirret, det er lidt mere råt end det fine klassiske. Det er ikke til at se, om jeg skal på kontoret, eller jeg skal ud og fange køer. På den måde bilder jeg mig selv ind, at jeg sender et signal om, at jeg er tilbage til det oprindelige. Måske er jeg storvildts jæger - se skjorten. Er ung og frisk og vil snart sadle min hest. Mit spejlbillede fortæller mig noget andet og det er jeg godt tilfreds med. Den hest jeg sadler, bliver min jernhest, for når foråret kommer, skal jeg have gang i min cykel igen. Men først skal den vaskes og smøres. Jeg har set en cykel med en lille hjælpemotor, måske er det den jeg skal satse på i fremtiden.  












<>



FÅ NU
 EN 
 GOD
 UGE
 DERUDE





12. februar 2016

Udsalg


Der skrives i øjeblikket om de mindre tøjbutikkers problemer med udsalg. Der er sat fokus på de mange udsalg, de store kæder og modehuse holder. Der udsendes flere og flere kollektioner om året og derfor må butikkerne også af med det de har i overskud. De mange udsalg dræner de små butikker. Fortjenesten bliver for lille, hvis de skal følge med alle de indkøb og alle de nedsættelser, der er i løbet af et år, siger de. Men kunderne efterspørger hele tiden nye varer, siger de store. De mange kollektioner er et dilemma, som nogle designere har sagt fra overfor. Flere taler om, at det snart er tid til forandring. Alt for meget spild og alt for meget er på spil - globalt. Så noget må der ske, der må tænkes innovativt  - mere bæredygtig mode og en bredere fokusgruppe.

Når det er skrevet, går jeg også på udsalg. Jeg går efter noget jeg ved, jeg vil kunne bruge i lang tid og som jeg vil kunne glæde mig over. I år foregik mit udsalg i et adstadigt tempo. Jeg kan godt mærke, at min indre udsalgs-grey-hund er blevet lidt mere rolig, jeg tror den er blevet tæmmet. 

Som de fleste nok har fundet ud af, er der en del i min garderobe der går igen og igen og igen. Jeg  finder små varianter i tørklæder, smykker og sko. Jeg kan godt lide den udfordring der ligger i, at bruge fantasien med det tøj der hænger i garderoben. Se mulighederne i det, der også er af ældre dato.  Lave lidt om på det, fx klippe en kjole over HER og sætte elastik i taljen og bruge den som nederdel. Og så tilføje nogle nye stykker tøj engang imellem. Noget der passer til det, der hænger på bøjlerne, som fx den nye skjorte jeg har købt denne gang. Udover at jeg skal kunne holde varmen, det er selvfølgelig vigtigt, så er tøj for mig også en kreativ leg, med de muligheder der er tilstede, sådan at jeg kan udfolde min garderobefantasi. 

Jeg bliver ikke sponsoret med tøj fra firmaer. En sjældent gang indgår jeg en aftale med en designer, som det senest er sket med WomenPowerFactory HER. Og denne gang viser jeg et par sorte ruskindsko, der er orange indvendig. Jeg valgte orange, fordi det ser lidt frækt ud til sort og fordi jeg har forskelligt tilbehør i orange. Fx halskæden og armbåndet fra Samarkand HER.

Det er lidt pudsigt med farven inden i skoen. Der er jo ingen, der kan se det, men jeg ved det og det er en fin ting. Det er næsten det sammen med lækkert undertøj, det giver lige et løft og lidt selvtillid at vide, man har noget dejligt undertøj på. Måske er det ovenikøbet lidt vovet, hvem ved. Ligesom med farven inden i skoen.

Skjorten i dyreprint, har jeg kombineret med en striknederdel med ulige længde for og bag og slids i siden. På nogle af billederne har jeg sat orange smykker til. Jeg synes skjorten kommer til at se anderledes ud, der kommer et modspil til det mønstrede "dyr". Og på nogle af billederne, er det sølv, gråt og brunt der er sat til. Detaljerne kommer i indlæg detalje 7. Det var ugens tekst i ekstra large, fordi jeg holder fri fra bloggen i næste uge. 















<>



ØNSKER
 EN 
 GOD
 WEEKEND
OG 
EN GOD KOMMENDE  UGE  







7. februar 2016

Modeopvisning


Jeg var inviteret til Great Greenlands visning af deres samarbejde med Jesper Høvring. Han er vel nok en af Danmarks bedste modeskabere inden for det klassiske håndværk, og har designet flere rober til kongehuset. Med håndværket på plads, arbejder han med kjoler i uld og i silke og frakker i uld sat sammen med pels. Det hele tager sig ud, som var det den letteste ting i verden, at få det til at falde så smukt. Det var så fint at se på.

Med med stor respekt for de gamle traditioner og passion for godt håndværk og luksuriøse detaljer, har Jesper Høvring udviklet en ny teknik, hvor han viser sælskindspæls kombineret med uld.  Desværre  yder mine billeder ikke retfærdighed, men jeg synes alligevel, jeg vil vise lidt af det, jeg så i løbet af ugen























Den smukke gamle sal på Hotel D'angleterre



Som der står på bagsiden af kataloget:
Great Greenland A/S is a modern company that respects and feels a great sense of responsibility for the nature from which its products originate. 




<>



GOD UGE TIL ALLE





4. februar 2016

Imagine Talents


Imagine Talents er kulminationen af samarbejdet mellem Kopenhagen Fur og en masse unge designstuderende. De unge designere kommer fra 28 forskellige lande. De er blevet udvalgt til at vise hvordan de forestiller sig fremtidens design i skind og pels. De unge designere har indsendt skitser og beskrivelser af deres tanker bag deres design. De to, tre mest talentfulde fra hver designskole er blevet udvalgt af Kopenhagen Fur til at deltage ved Imagine Talents 2016,  der fandt sted i tirsdags i Industriens Hus. Jeg var så heldig, at være inviteret med til dette modeshow. Det var meget spændende at se, hvordan der er blevet arbejdet med både stil og farver. Og fantasien er helt i top.  Jeg kan godt se at de traditionelle pelse, vi ser i gadebilledet, vil blive udfordret. Jeg håber at billederne viser lidt af det spændende arbejde med pels, jeg fik at se. Billederne har jeg selv taget, men jeg håber alligevel, at det er muligt at danne sig et indtryk. 


























































<>





RIGTIG
GOD WEEKEND